“The Mystery Man”, η υπερρεαλιστική εκδοχή του Holy Shroud Man. Ο Χριστός στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα είναι υπερρεαλιστικός και ογκομετρικός. Η έκθεση “προσκυνητής” ταξιδεύει σε πέντε ηπείρους.
“The Mystery Man”
Μια έκθεση υπερρεαλιστικής και ογκομετρικής τέχνης σε έναν από τους πιο διάσημους καθεδρικούς ναούς της Ισπανίας, εμπνευσμένη από την Αγία Σινδόνη. Ένα καλλιτεχνικό έργο 15 ετών στην Ισπανία. Η έκθεση 600 τετραγωνικών μέτρων ανοίγει στις 13 Οκτωβρίου με τέσσερις αίθουσες που αφηγούνται το πάθος και τον θάνατο του Χριστού, καθώς και μια εκπληκτική αναπαράσταση του σώματος του Ιησού από τη Ναζαρέτ, βασισμένη σε ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα από την Αγία Σινδόνη.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έργο που υλοποιήθηκε με την υπερρεαλιστική τεχνική στην οποία έχουν εισαχθεί όλες οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την Αγία Σινδόνη”, δήλωσε ο lvaro Blanco, επιμελητής του “The Mystery Man”. Ο Blanco συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες για να “δημιουργήσουν μια φιγούρα όσο το δυνατόν πιο παρόμοια με αυτή που αναδύεται από την Αγία Σινδόνη”. Μετά από 15 χρόνια έρευνας για την Αγία Σινδόνη, ευχαρίστησε την “ArtiSplendore” και τον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα για το θάρρος με το οποίο πόνταραν στο έργο της έκθεσης”.
Ο άνθρωπος στην Αγία Σινδόνη ενέπνευσε τον υπερρεαλιστή “The Mystery Man”. Οι μελέτες της Σινδόνης ενσωματώθηκαν σχολαστικά στο τρισδιάστατο μοντέλο, σύμφωνα με τις μετρήσεις. Έχει πολλαπλές πληγές, πρησμένο πρόσωπο και ματωμένα μαλλιά. “Τώρα τα μάτια μας μπορούν πραγματικά να δουν ποιο ήταν το πάθος, ο πόνος του Χριστού”, δήλωσε ο επίσκοπος της Σαλαμάνκα, Monsignor José Luis Retana Gozalo, σε συνέντευξη Τύπου. (ANSA).

“Ένα μυστήριο ενσαρκώθηκε”
“Μου άρεσε πολύ το έργο – η αλήθεια είναι ότι βρίσκεστε μπροστά σε μια ακριβή αναπαράσταση του τι υπέφερε ο Ιησούς και προκάλεσε το θάνατό του, και αυτό είναι συγκλονιστικό”, – συνεχίζει. Ο Σεβασμιότατος Retana πρότεινε ότι το σώμα του ανθρώπου της Αγίας Σινδόνης θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τον Ιησού “Η αγάπη του Θεού αποδεικνύεται από το θάνατο του Ιησού Χριστού ως κακούργου για τη σωτηρία μας. Η μεγαλύτερη στοργή “. Προσθέτοντας: “Σταυρώθηκε και αναστήθηκε για εμάς. Η έκθεση μπορεί να εμπνεύσει τόσο τους πιστούς όσο και τους μη πιστεύοντες”.
“Ο στόχος”, λέει ο Francisco Moya, Διευθύνων Σύμβουλος της “ArtiSplendore”, του διοργανωτή της εκδήλωσης, “είναι αυτή η έκθεση να γίνει ένα προσκύνημα, ένα μη ταξιδιωτικό προσκύνημα, για να φτάσει επίσης στο Τορίνο, την πόλη της Σινδόνης, στη Λισαβόνα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2023, και ελπίζουμε επίσης στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο του 2025”.
Η Σαλαμάνκα θα φιλοξενήσει την έκθεση μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει στις πέντε ηπείρους.
Πηγή: